Cookie policy

de Zorgboog gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar zorgboog.nl/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u de Zorgboog toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze websites. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen

Het verhaal van

Nathalie van Veldhuizen


"Geen dag is hetzelfde. Ik werk met mensen en deze mensen hebben hun eigen verhaal. Al onze bewoners zijn uniek."

Werkzaam als

Gastvrijheidsmedewerker

Werkt bij de Zorgboog

Sinds 2008

Locatie

Ruijschenbergh, Gemert

Maak kennis met Nathalie

Nathalie van Veldhuizen (42), gastvrijheidsmedewerker: "Geen dag is hetzelfde. Ik werk met mensen en deze mensen hebben hun eigen verhaal. Al onze bewoners zijn uniek, niemand is hetzelfde en ieder van hen heeft een eigen benadering nodig. Het blijft elke dag meebewegen op het ritme, de achtergrond en de beleving van onze mooie bewoners. Dat maakt het werken in de zorg zo dankbaar en aantrekkelijk. Ik verveel me nooit.

Als gastvrijheidsmedewerker start ik om 08.00 uur in de ochtend en begin het klaarmaken van de ontbijttafel. Als de koffie pruttelt controleer ik mijn mailbox, de menulijst en de voorraad. Met de collega's van de zorg bespreek ik de bijzonderheden van onze cliënten. Ook de bewoners die roomservice krijgen worden voorzien van een heerlijke ochtendmaaltijd. Rond de klok van tien zorg ik voor een fruitmaaltijd en het Roosvicee rondje voor wat extra vitamine en mineralen.

Vervolg werkzaamheden

Familie komt met regelmaat ook even binnenlopen voor een bezoekje en maken een praatje. Geregeld staan er activiteiten op het programma waaraan onze bewoners kunnen deelnemen als ze dat willen. Voor wie trek heeft in iets hartigs maak ik een kopje bouillon. Daarna begin ik met de voorbereidingen van de avondmaaltijd. Op onze locatie wordt er iedere dag vers gekookt. Soms helpen bewoners met het schillen van aardappelen of groenten, net als thuis. Om 12.00 uur is het tijd voor de lunch, verse soep, boterhammen en melk. Als iedereen heeft gegeten ruim ik de tafel af en zorg ervoor dat de keuken weer schoon is.

Droombaan

Voordat ik Zorgboog ontdekte in 2008, was ik werkzaam als filiaalmanager bij de Zeeman. Ik was op zoek naar een baan die beter bij mijn privésituatie paste. Een vriendin heeft mij toen gewezen op hulp in de huishouding bij de Zorgboog. Ideaal, want ik kon mijn werk goed combineren met mijn toen vierjarige dochter. Ik was thuis wanneer zij ook thuis was.

Met regelmaat vroeg mijn leidinggevende of ik niet de opleiding tot verzorgende wilde doen. In 2013 ging ik ervoor en na een zwaar studiejaar gecombineerd met twee banen en een opgroeiende dochter, had ik mijn diploma in de pocket. Als wijkverzorgende ben ik aan de slag gegaan bij team Helmond centrum.
Ik had mijn droombaan gevonden en was helemaal in mijn element. Helaas kreeg ik fysieke klachten waardoor mijn droombaan op losse schroeven kwam te staan. Gelukkig gaf mijn verzuimcoach tijdens mijn revalidatietraject het verlossende antwoord: “Gastvrijheidsmedewerker!” Na twee maanden snuffelstage bij kleinschalig wonen Ruijschenbergh was ik verkocht. Ik ben nooit meer weggegaan."

Met je hoofd en hart­ werken bij de Zorgboog